Η εταιρεία EL GRECO (Vakouftsis Art Enterprises) ιδρύθηκε το 2008 με κύριο αντικείμενο την παραγωγή υλικών ζωγραφικής, αγιογραφίας και decoupage.

Ιδρυτής της εταιρείας είναι ο Γεώργιος Βακουφτσής ο οποίος είναι Aγιογράφος με καλλιτεχνική δραστηριότητα στην εικονογράφηση ναών, σε συντηρήσεις έργων τέχνης, στην ζωγραφική και στο ψηφιδωτό.

Έχει επιμεληθεί την Αγιογράφηση ναών και μοναστηριών σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα και Η.Π.Α., καθώς επίσης έργα του υπάρχουν σε πολλές χώρες όπως: Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιταλία, Σουηδία, Αγγλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Καναδά, Νότια Αφρική, Ρωσία, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αγιογράφων, μέλος της παγκόσμιας εγκυκλοπαίδειας επιτυχημένων προσωπικοτήτων who is who και επίσης βασικός συντηρητής έργων τέχνης.

Η παραγωγή των προϊόντων EL GRECO γίνεται αποκλειστικά στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες οι οποίες προέρχονται από μεγάλες παραγωγικές μονάδες καταξιωμένες στον τομέα τους, με τις οποίες διατηρούμε πολύχρονη συνεργασία αμοιβαίας εμπιστοσύνης.
Επίσης η εταιρεία εισάγει από τον Γερμανικό οίκο Eytzinger φύλλα χρυσού και ασημιού και άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται στην ζωγραφική και την αγιογραφία.

Τα προϊόντα EL GRECO δημιουργήθηκαν με γνώμονα την υψηλή επαγγελματική ποιότητα και τις ανταγωνιστικές τιμές, με αποτέλεσμα να αφήνουν πάντα άριστες εντυπώσεις σε όλους τους συνεργάτες μας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η El Greco ανήκει στον όμιλο Vakouftsis Art Enterprises.

Η Vakouftsis Art Enterprises, ξεκίνησε την ενασχόληση με τις τέχνες, το 1996, με την ξυλογλυπτική. Στη συνέχεια ασχολήθηκε επαγγελματικά, με την Αγιογράφηση Ναών και φορητών εικόνων, χρησιμοποιώντας τεχνικές στην τοιχογραφία όπως secco, fresco, secco με υδρύαλλο, και στις φορητές εικόνες, αυγοτέμπερα και ελαιοχρώματα, καθώς υπήρξε και αρκετή δραστηριότητα στην ζωγραφική με διάφορες τεχνικές.. Παράλληλα ανέλαβε πλήθος έργων συντήρησης έργων τέχνης.Από μεγάλα έργα (φορητές εικόνες και κειμήλια Ι.Μ.Σέλτσου, μεγάλη συλλογή έργων τέχνης Τζανείου νοσοκομείου, ένα μεγάλο μέρος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς κ.λ.π.) έως έργα ιδιωτικών συλλογών Ι.Ναών και Ι.Μονών.
Επίσης στη πορεία φιλοτέχνησε αρκετά έργα ψηφιδωτών δαπέδων και επιτοίχιων, σε Ι. Ναούς και ιδιώτες.
Έργα υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, σε Ι.Ναούς και ιδιωτικές συλλογές.

Ανέλαβε και εκτέλεσε με επιτυχία αρκετά έργα βιομηχανικού σχεδιασμού, σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Έργα έχουν σχεδιαστεί για τομείς όπως έπιπλα, κορνίζες, μουσικά όργανα, vaping mods, διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων,διακόσμηση δαπέδων κ.λ.π.
Μεγάλη είναι και η δραστηριότητα ως τεχνικός και καλλιτεχνικός σύμβουλος σε πλήθος τομέων, όπως ξενοδοχεία, τουριστικές μονάδες, επιχειρήσεις κεραμικών, επιπλοποιίας, τουριστικών ειδών,
και γενικά βιομηχανικών και παραγωγικών κλάδων.
Ο δεύτερος βασικός τομέας ασχολίας της Vakouftsis Art Enterprises, είναι η έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή, υλικών.
Σε κλάδους τέχνης όπως Ζωγραφική, Αγιογραφία, Κεραμική, Χαρακτική, mixed media, decoupage,
ψηφιδωτό, γλυπτική, συντήρηση έργων τέχνης κ.λ.π.
Επίσης και σε βιομηχανικούς τομείς, όπως επιπλοποιία, κορνιζοποιεία, κεραμική, διακόσμηση γυαλιού και μετάλλου, ειδικές κατασκευές (ξενοδοχειακές μονάδες, θαλάσσια σκάφη, βιομηχανικά δάπεδα κ.λ.π.)
Άξια αναφοράς είναι και η συνεργασία με την Verve Guitars στην διακόσμηση και ανάπτυξη υλικών και τεχνικών σε μουσικά όργανα, με παρουσία εκτός Ελλάδος.

Και τέλος με την Vaping services που επεκτεινόμαστε στον ατμιστικό κλάδο.
Αρκετά μεγάλη παρουσία υπάρχει μέσω του εκπροσώπου της Γεωργίου Βακουφτσή, σε εκθέσεις,
ως πρόεδρος των επαγγελματιών Αγιογράφων, στο Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος , καθώς και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών ως Εισηγητής.

Εκπτώσεις και στην El Greco Colours!

Έως 1η Αυγούστου σε όλα τα προϊόντα παραγωγής μας έκπτωση 15%!